Rádiologické pracovisko získalo akreditáciu na doškoľovanie lekárov

16.12.2008 Poprad

Poprad 16. decembra (TASR) - Rádiologické pracovisko Nemocnice Poprad, a. s. prevzalo dnes akreditáciu pracoviska Slovenskej zdravotníckej univerzity (SZU) pre intervenčnú rádiológiu.
Primár Ľudovít Chalányi v tejto súvislosti pre TASR povedal, že to znamená potvrdenie kvality výkonov smerom k zdravotným poisťovniam, dobrý signál pre pacientov, ale aj lekárov a laborantov, keďže zrekonštruované a dobudované rádiologické pracovisko popradskej nemocnice sa stalo doškoľovacím pracoviskom v rámci postgraduálneho štúdia.
V závere septembra 2008 odovzdali v popradskej nemocnici do používania zrekonštruované rádiologické pracovisko s novou multifunkčnou sklopnou stenou Multidiagnost Eleva. Inštalácia zariadenia zavŕšila hlavnú etapu modernizácie rádiologického pracoviska, kde dovtedy používali prístroje staršie ako l20 rokov. Nový digitálny röntgen rozšíril paletu výkonov o angiografické vyšetrenia a o výkony intervenčnej rádiológie, ktoré pacienti popradského regiónu absolvovali v iných zdravotníckych zariadeniach, často vzdialených aj stovky kilometrov. Modernizácia zvýšila kapacitu vyšetrení o viac ako 30 percent, čo prispelo k eliminácii čakacích lehôt na rádiologickú diagnostiku. Investičná akcia si vyžiadala 24,5 milióna korún (813.251 eur).
Vedenie Nemocnice Poprad, a.s. prevzalo v septembri aj certifikáty Integrovaného systému riadenia kvality a enviromentu podľa normy ISO 9001:2000 a ISO 14001:2004. Proces zavádzania systému riadenia kvality a enviromentu rozbehli v roku 2007.
 

Vyberte región